Запознајте го тимот

Тимот на UBI4ALL е од повеќе земји од Европската Унија. Во текот на започнувањето на Европската граѓанска иницијатива се запрашавме како безусловниот основен приход ги допира другите луѓе во другите земји. Така, ја организиравме лотаријата на UBI4ALL со цел да ги провериме ефектите од Основниот приход низ Европа.

Ана Катарина Невес
Билтен и социјални медиуми
Португалија. Тој е докторант по филозофија на Универзитетот во Мињо, Брага Португалија, кој го проучува филозофското оправдување за спроведување на безусловен основен приход. Таа е и асистент на „Нова школа за бизнис и економија“ во Лисабон.
Хелвиг Фенер
Иницијатор и проект менаџер
Германија. Помогна во градењето на Mein Grundeinkommen што редовно се лотализира со основниот приход. Со сопругата и 4-те деца живее во Германија во руралниот регион Укермарк.


Робин Кетеларс 
Вебинтегратор
Живее во северниот дел на Холандија со сопругата и ќерката. Активен е неколку децении со основни приходи. Беше и webadmin за ECI-UBI во 2013 година.

Росвита Минарди
Блог и социјални медиуми
Австрија. Живее во живописно село 60 километри јужно од Виена. Таа помина многу години на менаџерски нивоа на меѓународни корпорации и сега работи како системски консултант. Таа, исто така, е страсно ангажирана во Ubi-движењето веќе неколку години. Росвита ја има и функцијата претседател на поглавјето на EWMD Линц, Австрија (Европски развој на женски менаџмент). 
Вилем Гилинг
Мрежа и односи со јавноста
Холандија. Тој е реалистичен идеалист и ја видел првата сончева светлина во септември 1950 година, потомци: 2 деца и 2 внуци. Неговиот ангажман е во Основна грижа (социјална, безбедност на патиштата, политичко, граѓанско општество).
Сандра Вале
Управен директор и маркетинг
Германија, Дортмунд. Експерт за маркетинг и социјални медиуми кој поседува агенција. Сандра студирала Бизнис менаџмент и има работни искуства во големи меѓународни компании. Таа сака кучиња и деца и вино и фудбалски клуб БВБ. 
Евита Параскевопулу
Социјални медиуми и графика

Грција. Живеев во Атина сите мои 46 години. Со мојот сопруг имаме две неверојатни деца и сакаме да ги учиме на солидарност и дружење. Јас сум член на Хуманистичкото движење од 2004 година и фоторепортер на Меѓународната новинска агенција за мир и ненасилство Пресенца. Последните години работев за невладини организации со хуманитарен статус, најмногу од областа на комуникацијата.

Посебна благодарност до Sandra, Flo Fuse, Georg, Edda, сите национални координатори и активисти на Европската граѓанска иницијатива за UBI 2020-2022, тимот на Mein Grundeinkommen и сите донатори кои го овозможија овој проект.

>