Доаѓа собирањето потписи на ECI за „Почеток на безусловни основни приходи (UBI) во ЕУ“ ...

Прочитај повеќе

…донаторот кој најави дека ќе донира 500 € месечно на UBI4ALL. Таа пишуваше на германски јазик, еве ...

Прочитај повеќе

На 20 септември 2021 година го извлекувавме вториот европски UBI за една година и победник е Томас од Ирска (Даблин). ...

Прочитај повеќе

Фотографија од Гијом Грул на Unsplash Можеби веќе сте ја „запознале“ Луси, француската студентка по фармација и ...

Прочитај повеќе

Латвија, една од трите балтички држави, стана независна од руската окупација дури во 1990 година, за време на ...

Прочитај повеќе