Приватност

Ве молиме прочитајте на англиски јазик. Автоматскиот превод овде не работи соодветно.

Ние во UBI4ALL ги почитуваме, цениме и заштитуваме личните податоци на сите поединци кои комуницираат со нас. На оваа страница, ќе најдете детални информации за тоа кои податоци би можеле да ги добиеме за вас и како постапуваме со вашите податоци. UBI4ALL е услуга од EBI Politische Teilhabe во Европа gemeinnützige UG (haftungsbeschränkt), Handelsregisternummer HRB 13163 NP.

Принципи

Нашите водечки принципи за справување со лични податоци се:

 • Ние не собираме повеќе податоци отколку што е апсолутно неопходно за која било цел.
 • Ние користиме податоци само за целта за која се собрани.
 • Ние не ги откриваме вашите податоци на трети страни.
 • Ги следиме сите процеси преку кои добиваме лични податоци.
 • Обезбедуваме дека има дополнителни контроли за финансиски информации.
 • Ако сакате да знаете, можеме да ве информираме за тоа какви податоци складираме за вас во секое време.
 • По ваше барање, ќе ги избришеме личните информации што ги собравме за вас.
 • Целиот персонал и волонтерите во UBI4ALL кои имаат пристап до вашите податоци ја разбираат важноста да се чуваат вашите информации безбедни и безбедни во секое време и од нив се бара да потпишат Договор за доверливост на податоците со UBI4ALL.

Се грижиме дека има соодветни физички, технички и човечки контроли за да се осигураме дека добро се грижиме за вашите информации. Сепак, би сакале да истакнеме дека иако правиме се од себе за да ја заштитиме вашата приватност, UBI4ALL не може да гарантира 100% безбедност на информациите споделени со нас преку интернет. Некои начини на онлајн размена на податоци - како што се нешифрирани е-пошта - секогаш се изложени на одреден ризик да бидат пресретнати од трети страни без ваше или наше знаење. Затоа, секогаш кога ни пренесувате информации, тоа го правите на ваш сопствен ризик. Откако ќе ги добиеме вашите податоци, правиме максимални напори да се обидеме да ја обезбедиме нивната безбедност на нашите системи.

Не можеме да бидеме одговорни за политиките за приватност и практиките на другите веб-локации дури и ако пристапувате до нив користејќи врски од нашите веб-локации и препорачуваме да ја проверите политиката на секоја локација што ја посетувате.

Понекогаш може да ги пренесеме информациите доставени од вас до давател на услуги надвор од Европската економска област (ЕЕА) - што може да вклучува земја што нема исто ниво на заштита на податоците како во ЕУ/ЕЕА. Во овие околности, ги преземаме сите разумни чекори за да ја осигуриме безбедноста и безбедноста на вашите информации како што е наведено во оваа Политика за приватност, вклучително и почитување на договорот за заштита на приватноста ЕУ-САД.

Иницијатива за европските граѓани

Со Европската граѓанска иницијатива за безусловен основен приход (ECI-UBI) управува Европската унија. Нивната изјава за приватност може да ја најдете овде: https://europa.eu/citizens-initiative/privacy-policy_en

Билтен и Инфо-пошта

На различни места на нашата веб-страница, можете да се регистрирате за нашиот билтен. Вообичаено ние ќе ве прашаме само за вашата адреса за е-пошта. Во некои случаи, може да побараме и вашето име и земја за да ја персонализираме нашата комуникација со вас. Ќе ги користиме овие информации само за да ви го испратиме билтенот преку е-пошта. Вашето пријавување ќе стапи на сила само штом ќе го потврдите со кликнување на врската во е-поштата за потврда што потоа ја испраќаме на адресата на е-пошта што сте ја навеле (постапка за двојно пријавување).

Можете да се откажете во секое време со кликнување на врската за отпишување во делот за подножјето на кој било од билтените што сте ги добиле од нас.

За да го циркулираме нашиот билтен, ажурирањата на кампањата и информативните пораки до нашите членови, ја користиме онлајн алатката "Сендин Блу“. Погледнете ги нивните Услови на употреба.

За да го подобриме квалитетот на билтените што ви ги испраќаме и да ги направиме поинформативни за вас, можеме да ја искористиме функцијата за следење на SendinBlue. Ова ни овозможува да видиме кога сте отвориле одреден билтен и дали сте кликнале на некоја од врските во билтенот. Само многу мала група во нашиот тим има пристап до овие информации и ние не ги споделуваме овие сознанија во целата организација на UBI4ALL или со трети страни (освен можеби во форма на анонимизирана, збирна статистика).


Донации

За да се справиме со донации и да собираме средства за томболата, користиме алатки од трети страни. Преку нив, можеби ќе биде побарано да обезбедите податоци што ве идентификуваат како донатор и целта на вашата донација. Можеби ќе бидат потребни дополнителни информации за да ви се обезбеди потврда. До овие податоци може да пристапат само благајникот, неговиот/нејзиниот помошник(и) и нашиот сметководител строго за цели поврзани со сметководството и исполнувањето на нашите обврски за информации кон холандските даночни власти. Во иднина, може да побараме од надворешни даватели на сметководствени услуги да ни помогнат со нашите сметководствени обврски, во тој случај можеме да ги споделиме податоците од овие трансакции со нив, под услови на строга доверливост и неоткривање.

Во моментов ги користиме следниве услуги за ракување со плаќања:

 1. Алатката за ракување со трансакции „Пруга“. Погледнете ги нивните известување за приватност.
 2. Алатката „Пејпал“. Погледнете ги нивните Приватност  Правни договори.

 

Колачињата

Колачињата се мали текстуални датотеки што се поставени на вашиот уред за да ни помогнат да ви дадеме подобро искуство во користењето на нашата веб-локација. Колачињата прават многу различни работи, како на пример ни дозволуваат да ја персонализираме веб-страницата според вашите барања, да го процениме бројот на посетители на нашата страница, вклучувајќи го изворот и обрасците поврзани со овој сообраќај, да разбереме како посетителите ја користат страницата и како можеме да ја подобриме ова искуство.

 

Алатки од трета страна

Некои од алатките од трета страна што сме ги вградиле на некои од нашите страници може да користат колачиња за собирање анонимизирани информации за вас. Ако сте најавени на вашата сметка со овие даватели на услуги (листа подолу), информациите за вашата посета на нашата веб-локација може да бидат поврзани со информациите за вашиот профил. UBI4ALL нема пристап до овие податоци. Ако сакате да спречите други услуги да снимаат податоци за вашата посета на веб-локацијата на UBI4ALL, проверете дали сте се одјавиле од вашиот профил таму пред да ја посетите нашата страница.

Во овој момент, ние користиме алатки од следниве трети лица провајдери на некои страници на нашата веб-локација:

 • На некои од нашите страници вградуваме мапи и форми обезбедени од Google LLC. Во некои случаи, може да се поврземе и со документи складирани на серверите на Google. Во многу ретки случаи (на пр. пријавување за настани или други активности организирани од UBIE) може да ги користиме Формуларите на Google за собирање лични податоци. Погледнете ја политиката за приватност на Google..
 • На некои страници вградуваме видеа од YouTube, услуга на Google LLC. Видете го Google политика за приватност за YouTube.

Имајте предвид дека ако сте најавени на овие услуги, тие можат да ја следат вашата посета на оние на нашите страници каде што се вградени овие алатки.

 

Хостинг и датотеки за евиденција

Нашите веб-локации се хостирани од Siteground. SiteGround е холдинг на компании регистрирани во САД, ОК, Бугарија и Шпанија, кој управува со четири канцеларии и неколку локации на центри за податоци низ целиот свет. https://www.siteground.com/company

Нашите веб-локации се составени со алатката „Вордпрес“ Оваа алатка е во согласност со Условите за користење на Automattic, матична компанија на WordPress.

Сите наши веб-формули користат SSL („Secure Socket Layer“) технологија за да се осигура безбедноста на информациите што ни ги пренесувате.

 

Контактирајте за барања за ракување со податоци

Ќе ги чуваме вашите лични информации на нашите системи онолку долго колку што е потребно за соодветната активност и ќе ги исполниме сите законски или регулаторни барања. Ова е за да можеме да ги обезбедиме услугите или информациите што сте ги побарале, да управуваме со вашата врска со нас, да се осигураме дека нема да комуницираме со вас ако сте побарале од нас да не го сториме тоа и да се придржуваме до законот.

Под одредени законски услови, имате право да барате:

 1. информации за тоа кои податоци ги чуваме за вас
 2. промени на податоците што ги складираме за вас
 3. пристапот до вашите податоци е ограничен
 4. бришење на лични информации што ги чуваме за вас.,

Доколку сакате да побарате нешто од горенаведените, ве молиме испратете е-пошта на info@ubi4all.eu

EBI Politische Teilhabe во Европа gUG е непрофитна организација регистрирана во Германија, Hauptstrasse 24, 17291 Uckerfelde.

Процес на преглед

Отприлика еднаш годишно, доколку се променат законските барања или кога воведуваме нови процеси за собирање податоци, ја прегледуваме нашата политика за приватност и ја ревидираме по потреба.

Оваа верзија беше ажурирана на 20. Ноември 2020.

>