може 23

Специјална лотарија на UBI за последниот спринт на нашата Европска иницијатива

Собирањето потписи на ECI за „Почеток на безусловни основни приходи (UBI) во ЕУ“ завршува на 25-ти јуни. Затоа ќе одржиме специјална лотарија на 20-ти јуни и подаруваме онолку колку што е сега во лотаријата: 4,800 евра – што е 6 месеци Основен приход.

Еден од вас ќе доживее во реалниот живот какво е чувството да се има безусловен основен приход (UBI).

И после тоа продолжува уште подобро. Затоа што го отвораме UBI4ALL за луѓето во цела Европа - надвор од земјите на ЕУ. Многу од нашите пријатели ќе бидат среќни поради тоа во земји како ОК, Швајцарија, Србија, Норвешка и Ватикан 😉
Секако, на нашата лотарија ќе им биде дозволено да учествуваат и луѓе од Украина. И ние од тимот многу би поздравиле ако победи некој од земјата разурната од војна.

И колку и да сакаме да видиме крај на војната, концептот на безусловен основен приход не е само итна помош. Тоа е повеќе, имено промена на парадигмата која на СЕКОЈ човечко суштество му гарантира право да живее достоинствено.
Значи, секоја донација што го пополнува садот на UBI за следната целосна европска лотарија е многу добредојдена.

Во овој дух, поканете ги сите ваши пријатели овој последен пат само од земјите на ЕУ на UBI4ALL. Како и секогаш, регистрацијата за лотаријата е бесплатна и е отворена за лица постари од 16 години кои живеат во земја на ЕУ. Како и секогаш, секој што веќе се пријавил на UB4ALL автоматски се вклучува во наградната игра – не треба да правите ништо и ќе го добиете вашиот лоз број еден ден пред наградната игра.

Имајте добро време и се гледаме наскоро!

Вашиот тим на UBI4ALL


Тагови

основни приходи, приходи, лотарија, лотарија, изненадување, добитник


Вие исто така може да се допаѓа

Претплатете се на нашиот билтен сега!

>