може 22

Бескомпромисната неликвидност прави донација од 500 евра

…донаторот кој најави дека ќе донира 500 € месечно на UBI4ALL. Таа напиша на германски јазик, еве го преводот: 

Го поддржувам UBI4ALL бидејќи сум убеден дека ја дава потребната поддршка и ослободува многу креативност. Згора на тоа, се спротивставува на деловните модели на компании кои плаќаат толку ниски плати што нивните вработени сè уште мора да ги надополнуваат и покрај целосното вработување. Овие компании затоа се субвенционирани од државата, што е безобразно. Тие „заслужуваат“ само едно: бескомпромисна несолвентност. Со основен приход, работниците можат да избегаат од такви модели на плати, тоа им го враќа достоинството.


Тагови


Вие исто така може да се допаѓа

Специјална лотарија на UBI за последниот спринт на нашата Европска иницијатива

Специјална лотарија на UBI за последниот спринт на нашата Европска иницијатива

Претплатете се на нашиот билтен сега!

>