Cfare do te doje
ndryshoni në jetën tuaj
me të ardhura bazë?

Fitoni një të ardhur bazë të pakushtëzuar (UBI)
prej 800 € në muaj dhe kontrollojeni

25.365 njerëz në të gjithë Evropën duan të përjetojnë të ardhurat bazë.

Na ndiqni në rrjetet sociale për të takuar 3 fituesit e deritanishëm.

Tani po mbledhim për të katërtin
Të ardhurat bazë evropiane.

2.018 €

of

9.600 € ngritur

Pse po e bëjmë këtë?


Të ardhurat bazë të pakushtëzuara (UBI) premtojnë liri dhe siguri për të gjithë. Por ka shumë pyetje. Ne duam të zbulojmë se çfarë ndodh kur njerëzit marrin UBI për një vit. Fito dhe kontrollo.

Si mund të marr pjesë?


Regjistrohuni duke plotësuar një formular me emailin tuaj dhe disa të dhëna personale. Asnjë pagesë. Ne i mbajmë të dhënat të sigurta.

Si do ta di nëse jam fitues i UBI?

Pasi të mblidhet një UBI për një vit (9600 €) përmes crowdfunding tonë, ju do të merrni numrin tuaj fitues dhe datën e lotarisë. Ne bëjmë shortin për UBI në një transmetim të drejtpërdrejtë dhe publikojmë numrin fitues në faqen tonë të internetit dhe në buletinin tonë. Përveç regjistrimit për lotarinë, ju gjithashtu mund të mbështesni fushatën tonë të financimit të njerëzve.

Nuk jeni regjistruar akoma?
Merr pjesë për të fituar UBI!

Për të marrë pjesë në lotari mjafton të jeni shtetas i Bashkimit Evropian, mosha minimale 16 vjeç.

Pasi të mblidhen të ardhurat bazë të pakushtëzuara për një vit (9600 €), do të merrni numrin tuaj fitues dhe datën e lotarisë. Ju lutemi plotësoni formularin me të dhënat saktësisht siç janë dhënë në kartën tuaj të identitetit. Na duhet për të konfirmuar identitetin tuaj në rast se fitoni UBI.

Pjesëmarrja në lotari është pa pagesë. Ne i ruajmë të dhënat tuaja të sigurta.

Abonimi juaj nuk mund të ruhej. Ju lutemi provoni përsëri.
Abonimi juaj ka qenë i suksesshëm.

Ne kontrollojmë Të ardhurat bazë për Evropën

Ekipi i UBI4ALL është nga disa vende të Bashkimit Evropian. Gjatë fillimit të një Iniciativa qytetare evropiane ne pyetëm veten se si të ardhurat bazë të pakushtëzuara mund të ndikojnë te njerëzit e tjerë në vende të tjera. Kështu që ne organizuam shortin e UBI4ALL për të parë efektet e tij.

Financuar nga të gjithë ne – qytetarët e Bashkimit Evropian

Ne nuk presim vendimet e qeverive. Ne nuk duam t'u kërkojmë milionerëve ta financojnë atë. Ne vetëm financojmë të ardhurat bazë. Bashkohuni me financimin tonë të përbashkët!

Pasi të mblidhen 9600 €, ne e bëjmë shortin dhe paguajmë 800 € në muaj. Asnjë varg i bashkangjitur! Kështu që njerëzit mund të testojnë UBI për një vit dhe të na tregojnë për ndikimin e tij.
Pse 800 € në muaj? Sepse është afërsisht kufiri mesatar i varfërisë në BE.

  • I ngritur në mënyrë të pavarur nga mijëra qytetarë
  • Nisma jopartiake
  • Vetëm pikëpamje pan-evropiane në vend të pikëpamjes kombëtare

Zbuloni artikujt tanë më të fundit

Mësoni më shumë për UBI4ALL dhe lëvizjen UBI në të gjithë Evropën

Mund 23, 2022

Mbledhja e nënshkrimeve të ECI për “Fillimi i

Mund 22, 2022

…donatori që njoftoi të dhurojë 500 € për

Tetor 13, 2021

Më 20 shtator 2021 ne hodhëm short

Sillni atë në Evropë!

Nënshkruani iniciativën aktuale.

UBI4ALL është pjesë e një lëvizjeje evropiane për të përhapur ndërgjegjësimin mbi të ardhurat bazë. Për shkak se qytetarët evropianë duhet të kenë një rol më të madh mbi politikat që ndikojnë në jetën e tyre dhe formësojnë BE-në, Nisma e Qytetarëve Evropianë për të Ardhurat Bazë u lançua më 25 shtator 2020. Pasi Nisma të ketë arritur 1 milion nënshkrime në të gjithë BE-në, të dyja BE-ja -Komisioni si dhe BE-Parlamenti duhet të vendosin se çfarë veprimi do të ndërmarrë.

Ndonje pyetje? Kam nevojë për ndihmë?

Shihni pyetjet më të bëra

Çfarë është UBI4ALL?

UBI4ALL është një shërbim nga organizata gjermane jofitimprurëse EBI Politische Teilhabe në Europa gemeinnützige UG. Në bashkëpunim me ekipin e Iniciativës Qytetare Evropiane për të Ardhura Bazë të Pakushtëzuara (ECI-UBI) 2020/2021 grumbullon fonde dhe bën shorte për të ardhura bazë vjetore të pakushtëzuara (UBI) prej 800 € në muaj. Projekti UBI4ALL u themelua në gusht 2020 posaçërisht për këtë qëllim dhe u frymëzua nga Mein Grundeinkommen në Gjermani. Ekipi i UBI4ALL përbëhet nga aktivistë të të ardhurave bazë nga disa vende evropiane, të cilët të gjithë janë gjithashtu të përfshirë në ECI-UBI të cilin mund ta nënshkruani këtu.

Pse po e ben kete?

Lotaria e të ardhurave bazë dëshiron të mbështesë Iniciativën Qytetare Evropiane për të Ardhura Bazë të Pakushtëzuara (ECI-UBI) 2020-2021. Qëllimi i Iniciativës është të mbledhë 1 milion nënshkrime në të gjithë Evropën, për të shtyrë axhendën e UBI. Pasi të arrihet qëllimi i synuar, si Komisioni Evropian ashtu edhe Parlamenti i BE-së do të duhet të vendosin se çfarë veprimi të ndërmarrin në lidhje me UBI-në. Lotaria e të ardhurave bazë është një nismë e përbashkët, qëllimi i së cilës është të përhapë ndërgjegjësimin mbi përfitimet ekonomike dhe sociale të UBI për ata që e marrin atë dhe rrethinat e tyre. Duke marrë pjesë në Lotarinë e të Ardhurave Bazë, njerëzit njihen me UBI dhe vendosin të marrin pjesë në nënshkrimi i ECI-UBI. Duke vepruar kështu, ne të gjithë do të jemi një hap më afër në zbatimin e të ardhurave bazë në të gjithë Evropën!

A mund të marr pjesë në projekt?

Po të lutem! Ne inkurajojmë njerëzit nga e gjithë Evropa që të marrin pjesë në shortet tona të rregullta në UBI4ALL (për të marrë pjesë, duhet të jeni një qytetar evropian i moshës 16 vjeç minimalisht) dhe të mbështesni projektin tonë në mjedisin tuaj dhe në mediat sociale. Prandaj, ne bëjmë një përpjekje për të paraqitur faqen tonë të internetit në gjuhën tuaj të preferuar evropiane. 

Gjithashtu, nëse ju pëlqen të ndihmoni duke u bërë anëtar i ekipit, ju lutemi na shkruani në info@ubi4all.eu.

Si mund të marr pjesë në lotari?

Vetëm 2 hapa për të marrë pjesë në shortin e të ardhurave bazë të pakushtëzuara njëvjeçare prej 800 € në muaj:
1. Plotësoni formularin e regjistrimit të lotarisë. Shkoni në faqen tonë të internetit dhe plotësoni formularin e regjistrimit për lotarinë. Për të shmangur regjistrimet e dyfishta, duhet të plotësoni emailin, emrin, datën e lindjes dhe shtetin e banimit saktësisht si në kartën tuaj të identitetit. Regjistrimi është falas, pa pagesë.
Ju lutemi vini re se vetëm banorët e BE-së – pavarësisht nga kombësia – të moshës minimale 16 vjeç kanë të drejtë të marrin pjesë në lotari.
2. Konfirmoni pjesëmarrjen në lotari. Pasi të klikoni butonin "Regjistrohu për lotarinë e UBI" poshtë formularit të regjistrimit të lotarisë, ne ju dërgojmë një email konfirmimi. Ju lutemi shikoni në kutinë tuaj postare (nëse po, filtri i spamit) dhe konfirmoni regjistrimin tuaj.

Pas regjistrimit të konfirmuar: Çfarë është më pas?

Sa herë që kemi financuar 9.600 € (që është e barabartë me një vit UBI) ju dërgojmë email duke ju informuar për datën e ngjarjes së lotarisë dhe numrin tuaj të grupit. Ne gjithashtu përmendim datën e lotarisë në faqen tonë të internetit.
Mund ta zbuloni nëse keni fituar duke shikuar transmetimin tonë të drejtpërdrejtë në ditën e lotarisë. Nëse keni fituar, ne do t'ju informojmë me email menjëherë pas.
Ndërkohë na ndihmoni financimi i UBI-së së ardhshme evropiane.

A mundet dikush të fitojë UBI dy herë?

Jo. Një person ka të drejtë të fitojë vetëm një UBI. Prandaj, sa herë që jemi në gjendje të arrijmë 9.600 € (që është e barabartë me një vit UBI) do të përjashtojmë fituesit e së kaluarës.

Çfarë është një e ardhur bazë e pakushtëzuar?

Në lotarinë tonë ne përcaktojmë të ardhurat bazë evropiane si një shumë prej 800 € në muaj. Kjo shumë është afërsisht mesatarja e nivelit të rrezikut të varfërisë në Evropë. Çdo person që fiton, merr një transfertë mujore direkt në llogarinë e tij bankare për një kohëzgjatje prej një viti, duke marrë 9600 € në total. Të gjithë banorët e BE-së të moshës minimale 16 vjeç lejohen të marrin pjesë në lotarinë tonë.
Në përgjithësi, në të gjithë rrjetin evropian UBI ne ramë dakord që të ardhurat bazë të pakushtëzuara përcaktohen nga katër aspekte:

  • Mjaft për të jetuar dhe për pjesëmarrje kulturore e sociale
  • Për çdo person të vetëm
  • E zbatueshme si e drejtë e njeriut
  • Asnjë varg i bashkëngjitur

Si do ta di nëse kam fituar UBI?

Nëse fitoni, ne do t'ju kontaktojmë menjëherë me email. Ju lutemi sigurohuni që emailet tona të mos përfundojnë në filtrin e SPAM-it.

Për më tepër, ju mund të regjistroheni për buletinin tonë lehtësisht. Herë pas here buletini ju informon për datën e ardhshme të lotarisë, rezultatet e shortit dhe lajmet nga UBI4ALL. Ne bëjmë lotari të Ardhurave Bazë në mënyrë transparente duke dërguar një transmetim të drejtpërdrejtë. Ju do të merrni lidhjen e transmetimit të drejtpërdrejtë në buletinin tonë dhe në kanalet tona të mediave sociale.

A duhet të paguaj tatimin për fitimin e UBI dhe ta raportoj atë tek autoritetet?

Kryesisht çdo vend i BE-së ka ligje të ndryshme në lidhje me taksat. Në disa vende nuk duhet të paguhet taksë për fitimin e UBI-së, në disa taksohet njësoj, në disa taksohet proporcionalisht me të ardhurat tuaja. Në rast se ju fitoni UBI, ne mund t'ju shoqërojmë për këtë pyetje veçanërisht në lidhje me ligjet e vendit tuaj. Por jemi të sigurt që ia vlen në çdo rast.
Normalisht, nuk duhet të raportohet fituesja e UBI. Ka disa situata të veçanta, p.sh. kur merrni përfitime sociale shtetërore, në të cilat duhet raportuar. Por ju lutemi vini re se fitimi i UBI është gjithsesi pa asnjë kusht dhe kështu mund të jetë i vlefshëm. Ne ofrojmë t'ju shoqërojmë në rast se fitoni.

Si mund ta mbështes projektin?

Ka shumë mënyra për të na mbështetur. Nëse dëshironi të dhuroni për projektin tonë, ju lutemi përdorni tonën faqe dhurimi ose thjesht përdorni detajet e transfertës bankare:
EBI Politische Teilhabe në Europa gUG
IBAN: DE39 4265 1315 0000 0948 47
Për një faturë donacioni, ju lutemi pyesni treasurer@ubi4all.eu.
Qëllimi ynë është të nxisim diskutimin evropian dhe t'ju motivojmë të flisni për UBI me sa më shumë njerëz që të jetë e mundur. Ju mund të na mbështesni duke pyetur familjen dhe miqtë tuaj: Çfarë do të ndryshonit në jetën tuaj nëse merrni një UBI? Ju premtojmë se do të merrni përgjigje frymëzuese dhe diskutime shumë interesante.
Ju lutemi shpërndani faqen tonë të internetit të Raffle si dhe Nënshkrimi ECI-UBI Faqja e internetit përmes kanaleve të mediave sociale, WhatsApp, mesazherëve të tjerë ose thjesht përmes emailit për familjen dhe miqtë tuaj.

Si financohet ky projekt?

Vetëm me donacione! Të gjithë anëtarët e ekipit punojnë me nder, pa marrë rrogë për punën e tyre. Donacionet ndahen në dy vazo. Pjesa më e madhe e donacioneve derdhen në të Ardhurat Bazë që hedhim në short. Pjesa e mbetur e donacioneve mbulon kostot tona si mjetet dhe tarifat e TI-së, ofruesin e postimeve, tarifat bankare dhe pagesat, kostot ligjore dhe tatimore dhe të tjera.

Si të siguroheni që nuk ka mashtrim?

Në formularin e pjesëmarrjes duhet të plotësoni emrin, mbiemrin, datën e lindjes dhe shtetin e banimit saktësisht si në kartën tuaj të identitetit. Nëse fitoni UBI duhet të na tregoni kartën tuaj të identitetit, kontrollojmë të dhënat dhe kontrollojmë edhe foton. Pra, asnjë mashtrim nuk është i mundur.

>