qershor 24

Ngjarja e parë evropiane e lotarisë së të ardhurave bazë @ UBI4ALL

Javen e shkuar, në qershor 16, ne patëm eventin tonë të parë Raffle. Ishte një ditë e mbushur me “Të parat”: 

  • Aktiviteti i parë i shortit të UBI4ALL
  • Të ardhurat e para bazë evropiane për një vit do të merrte një fitues 
  • Herën e parë që një fitues i të ardhurave bazë tregoi një reagim drejtpërdrejt gjatë transmetimit të drejtpërdrejtë të lotarisë
Foto: pamje nga ekrani i ngjarjes sonë të transmetuar drejtpërdrejt në Facebook

Ne ishim mjaft nervozë: pas muajsh pune për të përhapur fjalën, duke krijuar gamën e mediave sociale, duke i përfshirë njerëzit për të arritur 9.600 Euro të nevojshme për të financuar një UBI prej 800 Euro për 1 vit, ne vërtet ishim atje! Më pas u deshën disa javë për t'u përgatitur për ngjarjen, për t'u siguruar që gjithçka të shkonte pa probleme. Duke qenë se ishte lotaria e parë evropiane e UBI-së, ne donim t'i siguronim audiencës tonë një ngjarje të gjallë, serioze por edhe frymëzuese, në mënyrë që ideja e një të ardhure bazë të pakushtëzuar të përhapet në të gjithë Evropën.

Pas gati 500 njerëz dhuruan për UBI4ALL dhe më shumë se 16.000 njerëz në të gjithë EvropënTë regjistruar për lotarinë, ishim të sigurt se do të arrijmë të arrijmë qëllimet tona. Dhe tani që kanë kaluar disa ditë, ne besojmë se i kemi arritur ato. Për më tepër, një person nga Franca u bë fituesi ynë me fat! 

Vizioni i Ngjarja e drejtpërdrejtë e transmetuar në facebook arriti c. 6,100 persona. Ai u shikua në Maltë, Finlandë, MB, Qipro, kryesisht në çdo vend në mes dhe madje edhe në Kanada. Me shume se komentet 500 na frymëzoi gjatë gjithë ngjarjes: njerëzit uruan ngjarjen, fituesin dhe ndanë entuziazmin e tyre për UBI. Kjo do të thotë se gjithnjë e më shumë njerëz po njohin idenë e UBI dhe do të donin ta përjetonin atë në jetën e tyre. Natyrisht, kjo ishte pikërisht ajo që donim të arrinim me punën tonë. Çfarë ndjesie e mrekullueshme është kjo! Faleminderit të gjithëve që ndihmuat për ta realizuar këtë duke treguar interes dhe angazhim! 

Disa nga komentet nga ngjarja jonë e transmetimit të drejtpërdrejtë në Facebook

Dhe personi që me siguri është më mirënjohës është fituesi ynë me numrin e shortit 19077: Lucie, një studente farmacie nga Franca. Do të dëgjoni më shumë për të dhe vitin e saj me UBI në javët dhe muajt në vijim. Qëndroni të sintonizuar!

Pra, çfarë tjetër? 

UBI4ALL është një lëvizje dhe një nismë që është rritur nga besimi se të ardhurat bazë të pakushtëzuara duhet të zbatohen në të gjithë Evropën (dhe në të gjithë botën, mund të shtojmë). Ai u krijua si një mënyrë për të rritur ndërgjegjësimin për UBI dhe për Iniciativën Qytetare Evropiane për UBI, qëllimi i së cilës është të arrijë 1 milion nënshkrime deri më 25 qershor 2022. Prandaj, duke ecur përpara, mund të presim vetëm që lëvizja UBI të rritet në Evropë. Kjo do të thotë që ne dëshirojmë të shohim: 

  • Me shume njerez nënshkrimi i nismës ECI-UBI. 
  • Me shume njerez dhuruar për lotarinë tonë të UBI4ALL, për financimin tonë të përbashkët për të dhënë një vit tjetër UBI
  • MË SHUMË personat që regjistrohen, në mënyrë që të gjithë, në çdo cep të Evropës, të kenë të njëjtat gjasa të bëhen fituesi ynë i ardhshëm i të ardhurave bazë evropiane. 

Le ta bëjmë lotarinë e parë evropiane për të ardhurat bazë vrullin që na nevojitet për të marrë UBI në të gjitha lajmet, në parlamente dhe bashki lokale, në shkolla, universitete dhe veçanërisht në bisedat e përditshme. Ka ardhur koha, le të bashkohemi të gjithë dhe të kontribuojmë në lëvizjen UBI. 

Nëse keni ide për të organizuar ngjarje lokale në vendin tuaj, rajonin, qytetin, shkollën, etj., ose nëse dëshironi të ftoni një folës me përvojë për një diskutim rreth të ardhurave bazë, ju lutemi shikoni këtu për kontaktin e vendit tuaj @ https://eci-ubi.eu/thankyou/.  

Faleminderit të gjithëve që iu bashkuan ngjarjes dhe që e realizuan atë, duke u regjistruar dhe dhuruar për Lotarinë e Parë Evropiane për të Ardhurat Bazë!

Artikull nga: Ekipi UBI4ALLEtiketa

Histori


Ju mund të dëshironi

Regjistrohu në buletinin tonë tani!

>